Πρασόπιτα χωριάτικη
Συστατικά συνταγής
Ποσ. Υλικά συνταγής
1 κιλό ζύμη (1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό με 1 κουταλάκι αλάτι
γέμιση
1 φλ. καφέ λαδί
1 1⁄2 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
1 κουταλιά σπόρους παπαρούνας η σουσάμι
Οδηγίες παρασκευής συνταγής
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το ζυμάρι μας. Αν είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα με το λαδί. Προσθέτουμε στο τέλος τη φέτα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε στο κέντρο του το 1/3 της γέμισης. Τυλίγουμε σε ρολό και το λαδώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τα αλλά 2 φύλλα. Τα λαδώνουμε και πλέκουμε τα 3 ρολά κοτσίδα. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους παπαρούνας η με το σουσάμι. Βάζουμε την πλεξούδα σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά!
Syntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου